2020.10.30

高2

Today’s JOHOKU vol.113

高2のオンライン英会話の様子です。

オンライン英会話のときの顔は真剣そのもの。iPadの向こう側の先生に向かってにこっと、素晴らしい笑顔で話しかけます。
 先生方は一人ひとりに丁寧に話しかけて、生徒が聞き取れないときには、チャット機能を使って文字でも理解できるように指導してくださいます。

たとえば、このような質問が…

Question: Some people say that walking is good for one’s health. What do you think about that?

頭の中で60秒間考えます。論理的な理由も60秒以内に考えなければ……60秒経ちました……Here we go!

I agree that walking is good for our health because physical exercise reduces the risk of heart diseases….and also reduces stress…..  Also, if we keep walking with my friends, we will have a good time and feel happy, too. Having fun in our everyday life is very important for our mind. For these reasons, if we enjoy walking in our daily life, we will be both physically and mentally healthy.

大体これぐらいの量の英語を60秒で述べるよう求められます。高2は年間10回程度のレッスンを受けます。今回が6回目です。
 11月26日(木)にGTEC4技能の検定試験を受けますが、スピーキングテストでは、物怖じせず自分の意見を述べなければいけません。
 心地よい緊張感の中で、生徒たちは度胸がつき、着実にスピーキング力を向上させています。オンライン英会話で鍛えてきた力はGTECの点数を押し上げてくれるに違いありません。